أنظمة وقوانين التسجيل المجموعة الاجتماعية  معرض الصور  ابتسامات شروح خاصة
العودة   منتديات سيدتي النسائي > مطبخ لك > مائدة _ طبخ > أطباق منوعه



... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


جديد مواضيع أطباق منوعه


إضافة رد

  • Facebook

  • Twitter


Sponsored Links
قديم 12-03-2010, 23:24   رقم المشاركة : 1
:: VIP ::











icon30 ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...

... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...



[img]http://up.**********.com/upfiles/t5806880.gif[/img]


المكرونه بالبشاميل

[img]http://up.**********.com/upfiles/xfn06880.bmp[/img]


المقادير

كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار



الطريقه

تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج




مسقعة باللحمة المفرومة

[img]http://up.**********.com/upfiles/3oI06880.jpg[/img]


المقادير:


2 كيلو باذنجان رومى
– 5 فصوص ثوم
- نصف كيلو عصير طماطم
– نصف كيلو لحمة مفرومة
– 2 ورقة لاورا
– ملح – فلفل
– 2 بصلة
-لوز مقشور (اختياري)

الطريقة:


-يقشر الباذنجان ويقطع حلقات سميكة يحمر فى الزيت ويرفع منه ويوضع على ورقة تتشرب الزيت الزائد
-تطبخ اللحمة والثوم والبصل المفريين والتوابل جيدا فى ملعقتين من السمن حتى تجف من الماء
-نضع عصير الطماطم حتى يتسبك جيدا ثم نضيف اللوز المقشور
-في صينية للفرن نضع طبقة باذنجان ثم طبقة لحم وهذا حتى نصل الى نهاية الخليط ثم ادخليه الفرن لمدة عشرين دقيقة .






محشي الكرنب

[img]http://up.**********.com/upfiles/9ku06880.jpg[/img]


المقادير:

1- كرنبه متوسطه الحجم
2- 1\2 كيلو طماطم
3- واحد كيلو رز
4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى)
مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ)



الطريقة:

يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى)
2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك
3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
ويرس فى الاناء
وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها





القرنبيط المقلي


[img]http://up.**********.com/upfiles/s9106880.jpg[/img]


نقطع زهور القرنبيط
ونسلقه فى ماء ساخن نصف سلق
وبعدين نحضر الخلطة اللى هى " لبن ، بيضه، ملعقتين دقيق، ملح ، توابل، بقدونس " ونضع القرنبيط فى الخلطة ثم نقليه فى زيت حاااااار وعميق
وممكن عمل نفس الخلطة للبطاطس
وممكن عمل القرنبيط فى الفرن نحط القرنبيط بعد سلقه فى صينية ثم نضع نفس الخلطة فوقه وندخله الفرن بس المقلى افضل طبعا فى الطعم




بالنسبة للكشك


[img]http://up.**********.com/upfiles/JOH06880.jpg[/img]


وهومن الأطباق التركية المحبوبة لدى المصريين ، وهو سهل الإعداد والتحضير ومفيد فى نفس الوقت لإحتوائه على اللبن والدقيق .



المقادير :

- 2 كوب شوربة ( فراخ – بط – أوز ) مضاف لها ملح وفلفل .
- 3 ملعقة دقيق .


- كوب كبير لبن .
- بصلة متوسطة .
- 2 ملعقة أرز.


الطريقة :

- ترفع الشوربة على النار وبعد غليانها يضاف الارز بعد غسيله .
- يخفق اللبن مع الدقيق جيداً ثم يضافوا على الشوربة بعد نضج الأرز ويقلب .
- يستمر التقليب حتى يصبح القوام مناسباً .
- ثم يصب فى أطباق ويستخدم البصل المحمر للتجميل





(المسقعة)


[img]http://up.**********.com/upfiles/FQn06880.jpg[/img]


اكلة مصرية شهية جدا ممكن تقدم مع خبز بلدي او شامي او حتى فينو ( صامولي )


وممكن ايضا مع أرز مصري أبيض ..
مفيدة وقيمة غذائية عالية .. ولذيذة جدا ..




المقادير :كيلو باذنجان رومى
ربع كيلو فلفل أخضر
نصف كيلو طماطم
ملح، فلفل أسود , كمون , كزبرة جافة


ثوم
خل
( ربع كيلو لحم مفروم معصجة حسب الرغبة )



الطريقة :

نقشر الباذنجان ونقطعه حلقات ونحمره في الزيت حتى يصير لونها ذهبي داكن , ونحمر أيضاً الفلفل الأخضر مع ترك فلفلتين مقعطين على جنب بدون تحمير ..
نصفيهم من الزيت ونتركهم.
تقطع الطماطم قطعا مثل قطع السلطة المكعبات الصغيرة ..
نهرس الثوم ونحمره فى طاسة القلي مع قليل من زيت الذرة , ثم نضيف له قطع الفلفل المتبقية وتقلب معه نصف دقيقة , ثم يطش بالخل مع وضع الملح والتوابل عليه , ثم تضاف قطع الطماطم وتترك من ثلاث دقائق الى خمس دقائق حتى تدبل قليلا ..
ثم نوزعها على الباذنجان والفلفل المقلي في سيرفيز التقديم
ولا مانع من رشة بقدونش مفري للتزيين
يمكن اضافة اللحمة المفرومة المعصجة وادخالها الفرن تحمر قليلا او حسب الرغبة




الحمام بالفريك

[img]http://up.**********.com/upfiles/x6N07681.jpg[/img]

المقادير:


زوج حمام مغسول و مجهز
بصلة مفرومة وبصلة سليمة
ملعقة سمن
ثلاثة أرباع فنجان فريك
ملح وفلفل
حبهان و قرفة
كبدة – قوانص مقطع


الطريقة


-تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
-يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
-يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج

-ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس



أتمنى تعجبكم الأكلات
لـ حفظ الموضوع والإستفاده منه إستخدمى هذا الرابط :
... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...
http://forum.sedty.com/t355547.html




رد مع اقتباس

Sponsored Links





قديم 12-04-2010, 00:02   رقم المشاركة : 3
:: VIP ::











icon41 رد: ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة السلام عليكم مشاهدة المشاركة
تسلم إيدك
الله لا يحرمنا من هالذووووق
الله يسلمك حبيبتي
ولك وحشة كبيرة
وإن شاء الله تجربيها وتعجبك وسعدت بمرورك

قديم 12-04-2010, 00:51   رقم المشاركة : 4
:: VIP ::











وسام القلم الفضي 
افتراضي رد: ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


تسلم ايديك

اكلات مصريه روووووعه

و كله كووووووووم و المحشى كوم

تستاهلى احلى تقيمم لعيونك

تسلم ايديك يا قمر

... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


التعديل الأخير تم بواسطة نودى11 ; 12-04-2010 الساعة 01:18.
قديم 12-04-2010, 15:24   رقم المشاركة : 5
:: VIP ::











افتراضي رد: ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نودى11 مشاهدة المشاركة
تسلم ايديك

اكلات مصريه روووووعه

و كله كووووووووم و المحشى كوم

تستاهلى احلى تقيمم لعيونك

تسلم ايديك يا قمر

... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...
حبيبة قلبي نودي أشرقت الموضوع والأكلات بطلتك الحلوة
تسلمي على ذوقك وسعدت بمرورك
وأشكرك على التقييم

قديم 12-05-2010, 06:07   رقم المشاركة : 6
:: سيدة جـديـدة ::











افتراضي رد: ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


تسلم الايادى حبيبتي على الاكلات الروعة وخاصة الباشميل لانى بحبو كثير ونستنو فى اكلات حلوة كمان
بالتوفيق

قديم 12-05-2010, 06:37   رقم المشاركة : 7
:: سيدة جـديـدة ::










افتراضي رد: ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


تسلم يد الي عمل الاكل

قديم 12-05-2010, 18:02   رقم المشاركة : 8
:: سيدة نشيطـة ::










افتراضي رد: ... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...


يعطيك العافيه


برنامج تكسير الدهون وازالة السيلوليت بدون عمليات 6 جلسة 1000 ريال اتصلى بنا 0112499111 / 0554171121
تفتيح البشره وازالة التصبغات بياض حتى 4 درجات ازالة الكلف في جلسة واحده. يصلك اينما كنت 0112499111 / 0554171121

إضافة رد




... O أكلات العزومات ..... بالصور ... طبعا لعيونكم o ...

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع

منتديات سيدتي - موقع سيدتى - سيدتي النسائي

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
الشوربة الصينية بطريقتي بالصور من مطبخي بالصور طبعا amanarre مقبلات - مشروبات 32 04-06-2012 15:23
سلطة من ابتكاري طبعا بالصور ليدي فرستاتشي مقبلات - مشروبات 22 11-17-2010 23:10
بيض محشي سهل ورائع و طبعا بالصور مايسة قوتي مقبلات - مشروبات 19 11-16-2009 22:54
آكلات رمضانية " منوعة بالصور زيزى على مقبلات - مشروبات 3 08-21-2009 15:10
آكلات رمضانية " منوعة بالصور ابنة جبل النار أطباق منوعه 8 08-12-2009 02:25







Powered by vBulletin® Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO
منتدى سيدتي النسائي منتدى مستقل وليس له علاقه بأي جهة أخرى
المشاركات والتعليقات المنشورة بأسماء أصحابها أو بأسماء مستعارة
لا تمثل الرأي الرسمي لـ منتدى سيدتي النسائي بل تمثل وجهة نظر كاتبها.

Privacy Policy

Facebook Twitter Twitter