الصورة الرمزية قمه الرومانسيه

اسكالوب بانيه و البفتيك والفرق بينهم هنا وبس

12-24-2009, 11:15

السلام عليكم يا عزيزاتى

النهارده جبت ليكم طريقه اكلتين معروفين لكن فى ناس بتتلغبط بينهم
1 - الاسكالوب بانيه 2 - البفتيك


1 - الاسكالوب بانيه

المقادير :
(أ) نصف كيلو لحمه شرائح

(ب) ماء بصل
2 بصله مبشورين ومعصورين جيدا نأخذ الماء ولا نحتاج الى البصل


(ج) بقدونس مفروم ناعم

(د) عصير ليمونه

(و) ملح و فلفل ( شطه ) اذا اردت

(هـ) 2 بيضه مخفوقه مع ملح وفلفل

(ن) فيجيتار

الطريقه :

1 - تدق اللحمه بيد الهون او بالشاكوش الخشبى المخصص للطعام
حتى لا تنكمش او تنحنى اثناء القلى

2 - تتبل اللحمه بــ ( ماء البصل و الملح والفلفل والليمون والبقدونس ) وتترك لمده لاتقل عن ساعتين ويفضل ان تتبل من قبل عملها بيوم وتوضع فى الثلاجه

3 - بعد ذالك يتبل اللحم بالبيض ثم الفيجيتار ( ملحوظه : كترى من الفيجيتار على قطعه اللحم حتى لا يتسلل الزيت الى قطعه اللحم اثناء القلى فيصبح اللحم ناشف )

4 - يوضع كميه من الزيت ويعادلها كميه من السمن فى طاسه على النار

5 - عندما يسخن الزيت والسمن نقلى اللحم على نار هادئه حتى ينضج تماما ( ملحوظه : لا تقلبى اللحم الا بعد ان تتأكدى ان الوجه الاول قد احمر لونه _ واحرصى على ان تكون اللحم قد احمر لونه ليصبح دهبى اللون ولكن اخرجى اللحم طرى وليس ناشف )


*** يقدم مع مكرونه اسباجتى وبطاطس محمره وسلطه خضراء***


2 - البفتيك :

المقادير :
- نصف كيلو لحم شرائح

- عدد 1 بصله مقطعه قطع كيبره

- عدد 1 طماطم مقطعه قطع كيبره

- كوب عصير طماطم

- 5 فصوص ثوم مفروم

- ملعقه سمنه او 2 ملعقه زيت

- ملح وفلفل وشطه

الطريقه :

- يتبل اللحم بجميع المقادير المذكوره

- ويضاف اليه نصف كوب ماء

-يدخل الفرن حتى النضج

*****يقدم مع ارز وبطاطس محمره وسلطه خضراء*****

الصورة الرمزية قمه الرومانسيه

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه
الموضوع المنتدى
امراتان ؟ والفرق شاسع منتدى البيت الإسلامي
طريقة عمل لحم البفتيك المقلي بالصور أطباق منوعه
والفرق بيننا نقطه المواضيع المكررة والمخالفه
اسكالوب دجاج أطباق منوعه

جميع الأوقات بتوقيت GMT +3. الوقت الآن 02:59.

 اتصل بنا - أعلن لدينا - سياسة الخصوصية -