• 1
  • 2
الصورة الرمزية Biro

... O خطوات عمل التورته من الالف إلى الياء وبالصور o ...

06-20-2010, 01:54 مساءً

[size=5]




إزيكم يا أحلى مشرفات وعضوات منتدى سيدتي

النهارده جايبلكم طريقة عمل تورته أكثر من رائعة وبالصور كمان لعيوووونكم


الكــيكة الإسفنجية


المقادير : -





10 بيضات

250جرام سكر بودر يعنى كوب وربع300جرم دقيق منخول لازم يكون منخول مرتين يعنى كوب ونصف

معلقه كبيره محسن كيك

خمس معالق ماء








الطريقة : -




نفصل البياض عن الصفار ولازم يكون البيض فى درجه حراره الغرفه









نقسم مقدار السكر على اتنين ونبدا بضرب الصفار على السرعه الاول ونضيف السكر ببطى والفانيليا







اول ما مقدار السكر يخلص نعلى السرعه






نضيف الماء






نضيف معلقه المحسن واحنا بنضرب الخليط وده شكل الصفار النهائى





نجى للبياض الى هو المرنج
نضرب على السرعه الاولى ونضيف السكر ببطى والفانيليا











وده الشكل النهائى للمرنج







نضيف الدقيق على الصفار وحده وحده ونقلب ونضيف المرنج عليهم وده شكله النهائى







نجهز الصنيه وندهنها زبده ونبطنها بورق







الزبده مهم جدا ورق الزبده علاشان من شروط نجاح الكيكه الاسفنجيه ميوصلش للكيكه اى دهون علاشان مش تهبط
ونصب الخليط فى الصنيه والصنيه دى مقاس 28





نكون مشغلين الفرن على درجه حراره 180
قبلها بنصف ساعه والصنيه بتقعد فى الفرن 40 دقيقه بالضبط متفتحيش الا بعد نص ساعه شوفيها بعود من بتوع الشيش لو خرج من غير اى حاجه تبقى استوت
لو لسه فيها حاجه يبقى تسبيها شويه
ولو استوت اقفلى الفرن وسبيها شويه خمس دقائق علشان مش تهبط
واول ما تخرج تقلب على منخل سلك







هنزين التورتة


نقسم الكيكه الى تلات اقسام
نجيب اول قسم
ونحط عليه السيرب وبعدين الكريمه
انا حطيط عليه شكليت موس
وهو عباره عن شكولاته دارك سايحه فى حمام مائى
وعليها معلقه جلاتين مزابه فى مايه دافيه
وكريم شانتيه وكله على بعضه بتبقه طعمها تحفه










نضع الطبقه التانيه ونضيف السيرب والكريمه






نضع الطبقه الاخيره ونضع سيرب ونبطن التورته بالكريم شانتيه
ونضع على الجناب شكولاته مبشوره







نجيب شرائح الكومبوت ونزين بيها








ونزين بشرائح تفاح وكيوى كده






بعد كره جبت الشكولاته الخام وسيحتها فى حمام مائى
وفرتها بالاسبتيولاه
وسبتها تبرد وشكلتها قلوب
وشكا بيضوى وكتبت عليه الاسم
طبعا كتبت اسم جوزى علاشان انا عملت
التورته دى بمناسبه ترقيته فى الشغل
وكتبت الاسم بالشكولاته البيضه
سيحتها فى حمام مائى وحططها فى كورنيه
عملته من ورق الزبده وكتبت
وده شكل التورته النهاتى
وكمان جبت جلى تلميع ساخن ولمعت بيه التورته والجيلى ده مهم علاشان يحفظ الفاكهه ويديها لمعه









وده شكلها بعد التقطيع










أتمنى تجربوها يا قمرات
لـ حفظ الموضوع والإستفاده منه إستخدمى هذا الرابط :
... O خطوات عمل التورته من الالف إلى الياء وبالصور o ...
http://forum.sedty.com/t294413.html









إهداء من حياتي شهووود
الصورة الرمزية طائرالوئام
06-20-2010, 04:23 مساءً
تسلم ايدك على النقل الحلو حبيبتي بيرو

اشتقنا لطلتك الحلوة:)

بس الصور كبار ياريت كانوا اصغر كانت رح تكون احلى

احلى جوم ياقمر

الصورة الرمزية ..pink-dreem..
الصورة الرمزية Biro
06-20-2010, 10:47 مساءً
تسلم ايدك على النقل الحلو حبيبتي بيرو

اشتقنا لطلتك الحلوة:)

بس الصور كبار ياريت كانوا اصغر كانت رح تكون احلى

احلى جوم ياقمر

حبيبتي كل مشرفات وعضوات أقسام الطبخ وحشتوني مووووت
معلش كان في ظروف ، وانت يا طائر الوئام لك معزة خاصة عندي
أشكرك جزيل الشكر على مرورك ، وأنا صغرت الصور لعيونك يا عسل
ولا تحرميني من طلتك الحلوة







إهداء من حياتي شهووود
الصورة الرمزية Biro
06-20-2010, 10:48 مساءً
الله يعطيك العافيه
ويعافيك يا عسل
يا رب تكون عجبتك التورتة وتجربيها
ومرورك العطر شرف لي أكيد ، أشكرك جزيل الشكر







إهداء من حياتي شهووود

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه
الموضوع المنتدى
شرح طريقة عمل ايميل على الياهو من الالف الى الياء وبالصور!!11111111111111 الكمبيوتر والبرامج
الحب من الالف إلي الياء ...؟ نادي سيدتي
فن الاتيكيت من الالف الى الياء نادي سيدتي
(( الستائر من الالف الى الياء )) سيدتي ديكور فن وتصميم الديكور
احبك من الالف الى الياء خواطر وعذب الكلام

جميع الأوقات بتوقيت GMT +3. الوقت الآن 06:33 صباحاً.