سيدتي منتديات سيدتي
سيدتي تسجيل الدخول
سيدتي تسجيل جديد

تسجيل دخول

نسيت كلمة المرور
التسجيل
  1. منتديات سيدتي النسائي
  2. > مطبخ لك > مائدة _ طبخ > أطباق منوعه
  3. طريقة عمل الدجاج الكنتاكي
اعلانات
للانتقال للصفحة التالية تفضلي هنا
  • صفحة 1 من 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
اعلانات

مشاركات جديدة ومواضيع بدون رد

مشاركات جديدة

مواضيع بدون رد

تغريدات بواسطة ‎@sedty

Tweets by sedty
  • البحث المتقدم
  •  مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
  •  أرسل هذا الموضوع إلى صديق
  •  الإشترك في هذا الموضوع
إضافة رد
  • ملف العضو
  • معلومات
katreen :: سيدة نشيطـة ::
المشاركات: 227
تاريخ التسجيل: Jun 2011 المشاركات: 227 katreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond reputekatreen has a reputation beyond repute

طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

06-12-2011, 05:35 مساءً
المقادير: فرخة كاملة (2كيلو جرام) مقطعة اللى ثمانى قطع .
1/2 كيلو فيلية صدور فراخ.
عبوة لبن رايب (1/4 لتر) انا اخترت المراعى .
دقيق ابيض فاخر.
ملح.
فلفل اسمر حب.
قرنفل مسمار مش مطحون.
شطة.
بابريكا.
حقنة.
مياة مثلجة.
بصل بودر.
ثوم بودر.
جنزبيل بودر.

جنزبيل بودر.
اعشاب (مردقوش - زعتر - روزمارى - طرخون - ورق لورا - جنزبيل طازج).
سكر.
ملعقة صغيرة خل ابيض.
مقلاة او كما تدعى fryer . الطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

الطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصلالطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان

نجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
الطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان

نجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.
الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو
هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن

نيجى للقلى

هنسخن الزيت على 160 درجةالطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان

نجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.
الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو
هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن

نيجى للقلى

هنسخن الزيت على 160 درجة

وهنقلى نص قلي

والسرهنا انك تحطى الغطا لانة لما بيتعرض للهوا بيتلون من برة بس مش بيستوى من جوة والغطا عندى بيسمح بخروج البخار لان برضة لو البخار اتكتم بيحرق الحاجة
بعد ما قلينا نص قلية

هناخد الفراخ ونحطها فى التلاجة علشان ترتاح والمية اللى جوة اللحم تتوزع فى الانسجة تانى انا مش فاكرة ابنى قالى اية بالظبط بخصوص الحتة دى بس تتحط فى التلاجة مش اقل من ساعة او ممكن تسبيها فى التلاجة ووقت ما تحبى تقلى منها خدى منها واقلى

بعد ما قعدت الوقت الكافى فى التلاجة نطلعها بقى علشان نقليها تانى علشان تقرمش
منقول للفائدة


مواضيع العضوة مشاركات العضوة

من مواضيعي

طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل الدخول
طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل جديد

ايش رأيك في الموضوع 0

  • 0% happy
    عجبني
  • 0% like
    حلو
  • 0% sad
    ما عجبني
  • 0% cry
    ممل
  • 0% angry
    مزعج
  • ملف العضو
  • معلومات
الصورة الرمزية ملكة ماما
ملكة ماما :: VIP ::
المشاركات: 6,738
تاريخ التسجيل: May 2011 المشاركات: 6,738 الدولة: الجزائر الحبيبة ملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond reputeملكة ماما has a reputation beyond repute
06-12-2011, 06:57 مساءً
ااممممممممممممم شكلوا روعة يسلموا الايادي الحلوين حبيبتي


مواضيع العضوة مشاركات العضوة

من مواضيعي

طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل الدخول
طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل جديد
  • ملف العضو
  • معلومات
الفية :: سيدة رائعــة ::
المشاركات: 456
تاريخ التسجيل: Jan 2011 المشاركات: 456 الفية is a splendid one to behold
06-13-2011, 08:30 صباحاً
تسلم الايادى حبيبتى مشكورة


مواضيع العضوة مشاركات العضوة

من مواضيعي

طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل الدخول
طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل جديد
  • ملف العضو
  • معلومات
الصورة الرمزية فتو هدو
فتو هدو :: سيدة جـديـدة ::
المشاركات: 11
تاريخ التسجيل: Jun 2011 المشاركات: 11 فتو هدو is a splendid one to behold
06-13-2011, 02:51 مساءً
شكررررررررررررررررررررراا ااا


مواضيع العضوة مشاركات العضوة

من مواضيعي

طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل الدخول
طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل جديد
  • ملف العضو
  • معلومات
الصورة الرمزية فتو هدو
فتو هدو :: سيدة جـديـدة ::
المشاركات: 11
تاريخ التسجيل: Jun 2011 المشاركات: 11 فتو هدو is a splendid one to behold
06-13-2011, 02:52 مساءً
شكككككككككررررررررررررراا اااااااااا


مواضيع العضوة مشاركات العضوة

من مواضيعي

طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل الدخول
طريقة عمل الدجاج الكنتاكي تسجيل جديد
للانتقال للصفحة التالية تفضلي هنا
  • صفحة 1 من 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

« الموضوع السابق | الموضوع التالي »
أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
أرسل هذا الموضوع إلى صديق أرسل هذا الموضوع إلى صديق
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع
العرض العادي العرض العادي
العرض المتطور الانتقال إلى العرض المتطور
العرض الشجري الانتقال إلى العرض الشجري


المواضيع المتشابهه
الموضوع المنتدى
طريقة تحضير كبدة الدجاج بنكهة الشواء و رولات الدجاج اللذيذة أطباق منوعه
طريقة روعة لتحضير الدجاج و الفراخ و تقطيعها على طريقة الطباخين الكبار المواضيع المكررة والمخالفه
سلطه الكنتاكي معجنات - سندويشات
طريقة عمل دجاج الكنتاكي أطباق منوعه
خليط الكنتاكي: مقبلات - مشروبات

جميع الأوقات بتوقيت GMT +3. الوقت الآن 03:45 صباحاً.

 اتصل بنا - أعلن لدينا - سياسة الخصوصية -

منتدى سيدتي النسائي أفضل واكبر منتدي نسائي متخصص في إمور المراه العصريه واحتياجاتها ، المواضيع و المشاركات تمثل رأي كاتبه كما هو موضح في سياسة المنتدى

جميع الحقوق محفوظة لمنتدى سيدتي النسائي

الإبلاغ عن إساءة استخدام

من فضلك اختاري نوع الإساءة بعناية: