أنظمة وقوانين التسجيل المجموعة الاجتماعية  معرض الصور  ابتسامات شروح خاصة
العودة   منتديات سيدتي النسائي > مطبخ لك > مائدة _ طبخ > أطباق منوعه


طريقة عمل الدجاج الكنتاكي


جديد مواضيع أطباق منوعه


إضافة رد

  • Facebook

  • Twitter

Sponsored Links
لتبييض البشرة بتقنية المانيه لتحصلي على 9 درجات بياض في 3 جلسات الشركة العربيه للجلديات اتصلي بنا 0112042840 / 0114384888
  #1  
قديم 06-12-2011, 17:35
:: سيدة نشيطـة ::
 
معلومات العضو
التسجيل: Jun 2011
العضوية: 284027
المشاركات: 227 [+]
بمعدل : 0.12 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 4665
طريقة عمل الدجاج الكنتاكي



المقادير: فرخة كاملة (2كيلو جرام) مقطعة اللى ثمانى قطع .
1/2 كيلو فيلية صدور فراخ.
عبوة لبن رايب (1/4 لتر) انا اخترت المراعى .
دقيق ابيض فاخر.
ملح.
فلفل اسمر حب.
قرنفل مسمار مش مطحون.
شطة.
بابريكا.
حقنة.
مياة مثلجة.
بصل بودر.
ثوم بودر.
جنزبيل بودر.

جنزبيل بودر.
اعشاب (مردقوش - زعتر - روزمارى - طرخون - ورق لورا - جنزبيل طازج).
سكر.
ملعقة صغيرة خل ابيض.
مقلاة او كما تدعى fryer . الطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

الطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصلالطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان

نجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
الطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان

نجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.
الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو
هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن

نيجى للقلى

هنسخن الزيت على 160 درجةالطبخ: الطريقة فتوكاتى;

جهزى الفرخة والحقنة ومعجون الشطة معجون الشطة دة هتعملية ازاى اقولك تجيبى معلقة كبيرة شطة بودر حارة مع نص معلقة بابريكا وتحليها بشوية ماية .

بعد ما قطعنا نحقن قطع الفراخ بالشطة تجيبى الحقنة وتشيلى الابرة ترميها وتحقنى بين العظم واللحم ازاى هتجيبى اى طرف مدبب معلقة او سكينة وتعملى فتحة غويطة بين العظم واللحم وتدخلى الحقنة وتحقنىيها شطة

وميمنعش تحقنى تحت الجلد بس شوية صغيرين ومش تنسى تحقنى الجناح كمان حلو اوى بصى اى مفصل يقابلك احقنية

هنحط اللبن الرايب

اهم خطوة حبايبى هنغلفها ونحطها فى الثلاجة لمدة لا تقل عن اربع ساعات اوك.
والخطوة اللى بعدها هى الاهم بصوا كدة.

هنطلعها من اللبن الرايب ونصفيها اوك ونشوف اية هو الاهم.

هنحضر التوابل دى يا حلوين


2 ملعقة كبيرة ملح.

1 ملعقة صغيرة سكر.

1 ملعقة صغيرة خل ابيض.

2 ملعقة ثوم بودر.

1 ملعقة بصل بودر .

1 قطعة جنزبيل فريش مقشر.

1 ملعقة فلفل اسمر حب.

4 حبات قرنفل مسمار.

4 ورقات لورا وعود روز مارى .

بعد كدة هنعمل اية بصوا معايا ;

هنحط دة كلة فى الماية المتلجة وعلى التلاجة عدل لمدة اربع ساعات تانين مش تزهقوا المهم انكم تستمتعوا.
بعد كدة اية اللى هيحصل

هنطلع الفرخة من ماية التوابل ونصفيها بعد ما الفراخ اتشبعت بالتوابل اوك حلو كدة نيجى بقى على القرمشة واليكم السر الذى لم يعد سرا بعد الان

نجيب الحاجات دى اللى هى اية بقى ;


م/ص شطة حارة .

م/ص بابريكا.

م/ص ثوم بودر .

م/ص جنزبيل بودر.

م/ص فلفل اسمر مطحون.

م/ص ملح.

م/ص مشكلة من زعتر بودر على طرخون بودر على مردقوش بودر.

ونحطهم على3 كوب كبير دقيق ابيض.
وهنعمل خلطة اسمها تمبورة اكيد عارفينها بس هنا هتتعمل ازاى ماية متلجة اوى يستحسن يكون فيها تلج مع2 كوب دقيق ابيض.
الطبق الاخير دة فية اية فية القرمشة اللى هتخلى الفراخ كنتاكى كنتاكى اوك ودى هنعملها ازاى اقول ولا لا خلاص هقول مش تزعلو
هنجيب طبق فية دقيق ونشقشقة بشوية ماية متلجة وبعد كدة نفركة براحة بصوابعنا هتحسى انو قطع رقيقة كدة جوة الدقيق هتاخدى منة شوية وتحطيهم فى مصفاة وترجيها علشان تتخلصى من الدقيق الزيادة وترصيهم على ورقة والعملية دى بتتكرر كل شوية لانك بتحطى نقط ماية على دقيق كتير وتحطيهم فى المصفاة وهكذا بس معلومة مش تعملى كمية كبيرة من القرمشة وتسبيها ل على طول تحطى الفراخ فى الدقيق وبعد كدة سائل التمبور وبعدين القرمشةكلة ورا بعضة وبعدين فى الزيت مش تركنى حاجة والا كلة هيعجن

نيجى للقلى

هنسخن الزيت على 160 درجة

وهنقلى نص قلي

والسرهنا انك تحطى الغطا لانة لما بيتعرض للهوا بيتلون من برة بس مش بيستوى من جوة والغطا عندى بيسمح بخروج البخار لان برضة لو البخار اتكتم بيحرق الحاجة
بعد ما قلينا نص قلية

هناخد الفراخ ونحطها فى التلاجة علشان ترتاح والمية اللى جوة اللحم تتوزع فى الانسجة تانى انا مش فاكرة ابنى قالى اية بالظبط بخصوص الحتة دى بس تتحط فى التلاجة مش اقل من ساعة او ممكن تسبيها فى التلاجة ووقت ما تحبى تقلى منها خدى منها واقلى

بعد ما قعدت الوقت الكافى فى التلاجة نطلعها بقى علشان نقليها تانى علشان تقرمش
منقول للفائدة




رد مع اقتباس

  #2  
قديم 06-12-2011, 18:57
:: VIP ::
الصورة الرمزية ملكة ماما
 
معلومات العضو
التسجيل: May 2011
العضوية: 276745
المشاركات: 6,739 [+]
بمعدل : 3.42 يوميا
اخر زياره : [+]
الدوله : الجزائر الحبيبة
نقاط التقييم: 87241
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

ااممممممممممممم شكلوا روعة يسلموا الايادي الحلوين حبيبتي
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 06-13-2011, 08:30
:: سيدة رائعــة ::
 
معلومات العضو
التسجيل: Jan 2011
العضوية: 244018
المشاركات: 456 [+]
بمعدل : 0.22 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 50
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

تسلم الايادى حبيبتى مشكورة
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 06-13-2011, 14:51
:: سيدة جـديـدة ::
الصورة الرمزية فتو هدو
 
معلومات العضو
التسجيل: Jun 2011
العضوية: 285685
المشاركات: 11 [+]
بمعدل : 0.01 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 50
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

شكرررررررررررررررررررررااااا
رد مع اقتباس
  #5  
قديم 06-13-2011, 14:52
:: سيدة جـديـدة ::
الصورة الرمزية فتو هدو
 
معلومات العضو
التسجيل: Jun 2011
العضوية: 285685
المشاركات: 11 [+]
بمعدل : 0.01 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 50
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

شكككككككككررررررررررررراااااااااااا
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 06-13-2011, 14:52
:: سيدة جـديـدة ::
الصورة الرمزية فتو هدو
 
معلومات العضو
التسجيل: Jun 2011
العضوية: 285685
المشاركات: 11 [+]
بمعدل : 0.01 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 50
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

يسلموا الايادي
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 06-13-2011, 14:53
:: سيدة جـديـدة ::
الصورة الرمزية فتو هدو
 
معلومات العضو
التسجيل: Jun 2011
العضوية: 285685
المشاركات: 11 [+]
بمعدل : 0.01 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 50
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

يسلموا الايادي الحلوين حبيبتي
رد مع اقتباس
  #8  
قديم 06-13-2011, 14:53
:: سيدة جـديـدة ::
الصورة الرمزية فتو هدو
 
معلومات العضو
التسجيل: Jun 2011
العضوية: 285685
المشاركات: 11 [+]
بمعدل : 0.01 يوميا
اخر زياره : [+]
نقاط التقييم: 50
افتراضي رد: طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

يسلموا الايادي الحلوين حبيبتي
شكرررررررررررررررررااااااااا
رد مع اقتباس
Sponsored Links
لتبييض البشرة بتقنية المانيه لتحصلي على 9 درجات بياض في 3 جلسات الشركة العربيه للجلديات اتصلي بنا 0112042840 / 0114384888


إضافة رد




طريقة عمل الدجاج الكنتاكي

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع

منتديات سيدتي - موقع سيدتى - سيدتي النسائي

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
طريقة تحضير كبدة الدجاج بنكهة الشواء و رولات الدجاج اللذيذة البريئه أطباق منوعه 9 12-19-2012 21:33
طريقة روعة لتحضير الدجاج و الفراخ و تقطيعها على طريقة الطباخين الكبار SOSOfadi المواضيع المكررة 1 05-02-2011 19:07
سلطه الكنتاكي ملكه البيت معجنات - سندويشات 5 01-07-2011 19:39
طريقة عمل دجاج الكنتاكي om tayam أطباق منوعه 10 08-28-2010 23:17
خليط الكنتاكي: ثلوج الشتاء مقبلات - مشروبات 28 06-24-2008 16:19






رسالة إدارية

لتصفح المنتدى بشكل اسرع الرجاء الضغط على السماح او Allow في الاعلى


Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd
منتدى سيدتي النسائي منتدى مستقل وليس له علاقه بأي جهة أخرى
المشاركات والتعليقات المنشورة بأسماء أصحابها أو بأسماء مستعارة
لا تمثل الرأي الرسمي لـ منتدى سيدتي النسائي بل تمثل وجهة نظر كاتبها.

Privacy Policy

Facebook Twitter Twitter