الصورة الرمزية هناء سيد

بطاطس وكفته في الفرن من مطبخي تاكلي صوابعك وراها

01-21-2015, 01:50 صباحاً



عاملين إيه يا بنات واحشيني خالص ووحشني منتدى الطبخ معملتش في مواضيع أديلي مدة اخ أنا بتكلم كتير خلينا ندخل في موضوع أكلتنا النهاردة

انهاردة هنعمل كفتة في الفرن وبطاطس في الفرن يا رب تعجبكم خلينا نبدأ بالمقادير :

1- نص كيلو لحمة مفرومة
2- رأس توم واحدة
3- بقدونس
4- زيت ( ذرة أو زيت زيت زيتون أو الي تحبيه )
5- بطاطس
6- بصل
7- كمون
6- كذبرة ناشفة
7- شطة (زي ما تحبي)
8- هيل
9- ملح


طريقة البطاطس :
في الأول نحط في المطحنة بتاعة التوابل الكزبرة و الكمون والشطة والهيل والملح






اوك بنطحنهم لغاية ما يبقو ناعمين بعدين بنجيب طبق كبير ونحط فيه اللحمة المفرومة والتوابل ده



ونجيب بعدين البصل



ونفرمه فرم ناعم



بعدين بحط مع البصل البقدونس بتاعنا بس مش كل الكمية الي انا مصوراها يعني شوية صغيرين منها



ونفرمه مع البصل كويس ونحط معاهم التوم



ونحط البصل والتوم والبقدونس المفروم مع اللحمة المفرومة والتوابل



ونحط معاهم شوية زيت صغيرين





ونخلطهم كويس مع بعض



بكدة نكون انتهينا من اللحمة وخلطتها
بعدين نجيب البطاطس




وتقطعيها دواير كدة وتغسليها



بعد كدة بتجيبي صينية وتدهنيها زيت انا حطيت مع الزيت شوية صغيرين خالص من القدونس والتوم المفرومين على الصينية وانت زي ماتحبي



وبتحطي البطاطس على الصينية وتجيي شوية من اللحمة الي احنا خلطناها وتحطيها على البطاطس وتخلطيهم كدة



وندخل الصينية الفرن على حرارة 150 - 200 ويبقى كويس لو غطيتي الصينية عشان البطاطس بتطيب على البخار






طريقة الكفتة :

بناخذ اللحمة المفرومة الي خلطناها فوق ونعملها صوابع كدة



ونصبع كل الكمية



ونحطها على الشواية الي في الفرن بتاعك وتقفلي عليها



وده شكلهم النهائي بعد ما طابو



الله الله عليهم كدة وهم سخنين حتكلي صوابعك وراهم



وده شكل الأكل انا عملت جنبهم مكرونة كانت رهيبة برضو



وبالهنا والشفا ومتنسوش يا بنات الردود وقلولي رأيكم






الصورة الرمزية سديم السما
01-21-2015, 12:51 مساءً
يسلموا احب الكفته كثير شكلها لذيذ شهيتيني
سبحان الله وبحمده عدد خلقه ورضا نفسه وزنة عرشه ومداد كلماته
الصورة الرمزية ام صوريا
01-21-2015, 06:09 مساءً


عاملين إيه يا بنات واحشيني خالص ووحشني منتدى الطبخ معملتش في مواضيع أديلي مدة اخ أنا بتكلم كتير خلينا ندخل في موضوع أكلتنا النهاردة

انهاردة هنعمل كفتة في الفرن وبطاطس في الفرن يا رب تعجبكم خلينا نبدأ بالمقادير :

1- نص كيلو لحمة مفرومة
2- رأس توم واحدة
3- بقدونس
4- زيت ( ذرة أو زيت زيت زيتون أو الي تحبيه )
5- بطاطس
6- بصل
7- كمون
6- كذبرة ناشفة
7- شطة (زي ما تحبي)
8- هيل
9- ملح


طريقة البطاطس :
في الأول نحط في المطحنة بتاعة التوابل الكزبرة و الكمون والشطة والهيل والملح






اوك بنطحنهم لغاية ما يبقو ناعمين بعدين بنجيب طبق كبير ونحط فيه اللحمة المفرومة والتوابل ده



ونجيب بعدين البصل



ونفرمه فرم ناعم



بعدين بحط مع البصل البقدونس بتاعنا بس مش كل الكمية الي انا مصوراها يعني شوية صغيرين منها



ونفرمه مع البصل كويس ونحط معاهم التوم



ونحط البصل والتوم والبقدونس المفروم مع اللحمة المفرومة والتوابل



ونحط معاهم شوية زيت صغيرين





ونخلطهم كويس مع بعض



بكدة نكون انتهينا من اللحمة وخلطتها
بعدين نجيب البطاطس




وتقطعيها دواير كدة وتغسليها



بعد كدة بتجيبي صينية وتدهنيها زيت انا حطيت مع الزيت شوية صغيرين خالص من القدونس والتوم المفرومين على الصينية وانت زي ماتحبي



وبتحطي البطاطس على الصينية وتجيي شوية من اللحمة الي احنا خلطناها وتحطيها على البطاطس وتخلطيهم كدة



وندخل الصينية الفرن على حرارة 150 - 200 ويبقى كويس لو غطيتي الصينية عشان البطاطس بتطيب على البخار






طريقة الكفتة :

بناخذ اللحمة المفرومة الي خلطناها فوق ونعملها صوابع كدة



ونصبع كل الكمية



ونحطها على الشواية الي في الفرن بتاعك وتقفلي عليها



وده شكلهم النهائي بعد ما طابو



الله الله عليهم كدة وهم سخنين حتكلي صوابعك وراهم



وده شكل الأكل انا عملت جنبهم مكرونة كانت رهيبة برضو



وبالهنا والشفا ومتنسوش يا بنات الردود وقلولي رأيكم

يسلمو ايديك حبيبتي روووووووووعه راح ننتظر المزيد من ابداعاتك

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه
الموضوع المنتدى
سلطة بابا غنوج تاكلي صوابعك معجنات - سندويشات
... حلى تاكلى صوابعك وراها !!!!??? الحلويات
اوعى تاكلى صوابعك همهمهمهم مقبلات - مشروبات
صيادية تاكلي صوابعك وراها أطباق منوعه
سلطة بابا غنوج تاكلي صوابعك وراها مقبلات - مشروبات

جميع الأوقات بتوقيت GMT +3. الوقت الآن 10:16 مساءً.